Наградиха полицаи за празника им
Наградиха полицаи за празника им / Dariknews.bg

22-ма полицейски служители от различни структурни звена на ОДМВР - Стара Загора бяха наградени по повод празника на българската полиция и за високи резултати в професионалната им дейност.

Празникът беше отбелязан с турнир по стрелба с пистолет, в който освен полицейски служители участваха и отбори на Община - Стара Загора и на журналисти от местни медии, турнир по футбол на малки вратички за служители на МВР и „Ден на отворените врати на полицията".

В турнира по стрелба с пистолет, който се проведе на стрелбището на Второ РУ - Стара Загора, победители в индивидуалното класиране при мъжете и жените станаха мл. инспектор Александър Коджабашев от сектор „Пътна полиция" и инспектор Ивона Стоилова от сектор „Противодействие на икономическа престъпност", ОДМВР - Стара Загора. Отборното първо място беше спечелено от отбора на сектор „Пътна полиция", ОДМВР - Стара Загора.

Турнирът по футбол се проведе на 6-ти ноември на тренировъчното игрище на стадион „Берое". Участваха 8 отбора от РУ в региона, РДПБЗН - Стара Загора и ЗЖУ - Кърджали.След изпълнени с емоции и изключително оспорвани футболни срещи, на първо място се класира отборът на ОДМВР - Стара Загора, който на финала, след 1:1 в редовното време, победи с дузпи отбора на РДПБЗН - Стара Загора. На трето място остана отборът на РУ - Казанлък, който също след изпълнение на дузпи победи отбора на Второ РУ - Стара Загора.

На 6-ти ноември във всички РУ в региона беше проведен и традиционният „Ден на отворените врати", по време на който деца от ОДЗ и основните училища имаха възможност да се запознаят с професията полицай и с дейността на българската полиция по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

За децата бяха извършени демонстрации на полицейска техника, автомобили и оборудване, изземане на пръстови отпечатъци, разпознаване на извършители на престъпления в специализирани помещения (през „венецианско стъкло"), работата на дежурните полицейски служители от оперативните дежурни части.

Инспекторите от Детска педагогическа стая при РУ в региона подготвиха и проведоха с децата превантивни занятия за безопасно поведение у дома, в училище и на улицата.