За струпване на отпадъци по околовръстната дъга до село Хрищени е сигнализирано на горещия телефон на общината. От 25 до 28 февруари на него са отчетени малко над 150 сигнала.
 
Над 60 сигнала са подадени на горещия телефон

Снимков материал и докладна записка са съставени заради счупена стъклена част от оградата на моста над Античния форум „Августа Траяна“. Сигнал е получен и за вандали, които чупят съоръжения на детска площадка, намираща се на бул. „Св. Патриарх Евтимий“.
 
Санкционираха собственици на коли, паркирани върху пешеходната зона между сградите на НОИ и ПГСАГ „Лубор Байер“. След проверка по сигнал, бус и автомобил са включени в процедура по доброволно/принудително премахване от междублокови пространства. Констативен протокол е съставен на шофьор на камион за замърсяване на пътното платно с кал около блок №2 на бул. „Св. Отец Паисий“.
 
На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета, водачи от градския транспорт с нарушения

Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града, няколко сигнала са постъпили и за паркиране на частни автомобили на таксиметрови стоянки.
 
За бездомни кучета е съобщено около голям хипермаркет в източната част на града, до парк „Митрополит Методий Кусев“, както и в кв. „Железник“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.
 
Граждани са се оплакали от шум от ремонтни дейности в жилищни сгради и силна музика.