/ netinfo
Сигнали за заледени участъци от общинската и републиканската пътна мрежа в района на общината подали старозагорци през почивните дни на горещия телефон. От 22 до 24 февруари на него са отчетени над 60 обаждания, от които 20 за неправилно паркирани коли.
 
На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета, водачи от градския транспорт с нарушения

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на гражданин, който рязал дървета, в района на блок №86 на ул. „Братя Жекови“. След проверка по сигнал е изготвена докладна записка и е направен снимков материал за компрометирани метални оградни пана на строителен обект в кв. „Самара – 3“. Съобщено е и за струпване на чували с отпадъци до сградата на предприятие.
 
Отново сигнали за нерегламентирани сметища

За бездомни кучета е съобщено около блок №172 на ул. „Цар Иван Асен II”. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Граждани се оплакали още от силна музика от заведения в града и в село Калитиново. Подаден е сигнал и за шумна компания в гараж до блок №85 на ул. „Подп. Калитин“ в Стара Загора.
 
На горещия телефон: Жена нахапана от съседско куче и сигнали за липса на улично осветление

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, паркомати, обезопасени са шахти, както и премахнати изсъхнали клони на дървета и храсти.