Мъжете с банковите карти под домашен арест
Мъжете с банковите карти под домашен арест / netinfo

Състав на Окръжния съд в Стара Загора потвърди наложените от по-рано мерки за неотклонение “домашен арест” на шестима мъже, обвинени във подправяне на банкови карти. Така съдът остави без уважение искането на шестимата да бъде изменена мярката им  "домашен арест" в по-лека.

Шестимата бяха задържани през декември,  миналата година. Тогава главна дирекция “Борба с организираната престъпност” съвместно със звеното в Стара Загора чрез полицейски служби в европейски държави разби групата за източване на банкомати с преправени карти. Групата е действала основно в Италия, Испания и Скандинавските страни.

По време на операцията бяха извършени обиски на 8 адреса в Стара Загора, и на 7 в – София, в печатница в Стара Загора полицаите попаднаха на незаконна предпечатна подготовка на свидетелства за правоуправление.

В хода на полицейското разследване е установено, че по нареждане и под контрола на двама от групата наетите лица срещу сериозно заплащане са снемали данни чрез скимиращи устройства от банкови карти. Парите са теглени от чужди сметки с преправените карти от банкомати в чужбина, а тук мъжете са ги харчили.

Срещу мъжете е повдигнато обвинение за подправяне на кредитни карти –престъпление по  чл. 243, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс.