Даниела Нинева
Даниела Нинева / Държавна опера Стара Загора
Младата оперна певица Даниела Нинева ще се превъплъти като Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе на 16 февруари от 19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора.

Даниела Нинева завършва Музикалната академия в Акуила, Италия. Обучението си при Райна Кабаиванска започва през 2014 г. в майсторския клас в Нов български университет и продължава в Института „Веки-Тонели“ в Модена. Лауреат е на конкурса „Rotary Club Teramo Est“ и на конкурса за млади оперни певци на Европейската общност в Сполето. Дебютирала е в Театро Манчинели в Орвието, Софийската опера и балет, Театро Джан Карло Меноти в Сполето. От миналата година Даниела Нинева е солист на Държавна опера-Стара Загора.

Сценичната адаптация на спектакъла е на Огнян Драганов,  диригенти са участниците в Международния майсторски клас за диригенти на Маестро Деян Савич, хореографията е на Силвия Томова.

В другите роли ще видите:  Дон Хосе-Георги Динев, ,Ескамилио - Валери Турманов, Микаела-Емилия Джурова, Цунига- Евгений Арабаджиев, още Любомир Петков, Яница Нешева, Камелия Стойчева, Бранимир Недков, Ивайло Йовчев.