Меглена Кунева: Екранът е новата пазарна улица
Меглена Кунева: Екранът е новата пазарна улица / netinfo

Eвропейският съюз ще подпомогне страните – членки с  допълнителни средства за преодоляване на  кризата. Предстои да бъдат направени интелигентни инвестиции в сферата на инфраструктурата, високите технологии и климата. Това каза пред студенти в Стара Загора  еврокомисарят Меглена Кунева.

 

Част от плана  на Европейската комисия за справяне с финансовата криза не се различава от този, който американският президент Барак Обама предложи за своята страна,а именно вложение във високите технологии. Неговата  цел за цялостно покритие на широколентов интернет в цялата територия на Съединените щати е цел, която стои и пред Европа.

"Идеята е широколентовия интернет да започне да служи като новия пазар", поясни Меглена Кунева.

България е най-ниско покрита с широколентов интернет. Според еврокомисар Кунева "ако страната ни не използва тази въможност сега, когато започне да се излиза от кризата,  пропастта  ще бъде още по-голяма, защото страните –членки ще използват тази възможност. В Европа екранът вече е новата пазарна улица." 

Еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева изнесе публична лекция в Тракийския университет на тема”Европейският съюз – сила за промяна”.