Маноил Манев:Нужна е информираност по въпроса с бежанците
Маноил Манев:Нужна е информираност по въпроса с бежанците / DarikNews.bg, архив
Маноил Манев:Нужна е информираност по въпроса с бежанците
67178
Маноил Манев:Нужна е информираност по въпроса с бежанците
  • Маноил Манев:Нужна е информираност по въпроса с бежанците

Настояваме правителството на Пламен Орешарски да се отнася с откритост и яснота по въпроса с бежанците, каза в студиото на Дарик общинският съветник от ГЕРБ Маноил Манев.

На октомврийското заседание на местния парламент той ще предложи за гласуване обръщение към кабинета, в което Общинският съвет изразява притеснение относно изтеклата информация, че на територията на Стара Загора се подготвя настаняването на лица, чакащи получаването на статут бежанци. В документа е записано още, че ако правителството е решило да осъществява подобни действия трябва да организира разяснителна кампания в Стара Загора, в която да се опита да убеди гражданите в правилността на взетото решение.

„Важно е местната общност да бъде информирана, за да не се разпространяват слухове. Мълчанието създава напрежение, измислени и реални опасения. Ако няма разяснителни кампании съвсем скоро там, където се настаняват наистина страдащи хора-бежанци, ще има ксенофобски прояви, които никой от нас не одобрява", разясни Манев. Какво още каза той по темата чуйте в прикачения звуков файл.

Обръщението вече е входирано в Общинския съвет, а Маноил Манев изрази надежда, че колегите му ще подкрепят документа. „Това е начинът, по който ние официално заявяваме безпокойство и искаме помощ от правителството, за да се справим с напрежението в нашия град".