/ Община Стара Загора
Легендарният барабанист и единствен оригинален член на групата „Дийп пърпъл“ - Иън Пейс, ще сътвори грандиозен концерт в Стара Загора на 4 юни. Гостуването на рок легендата е част от проекта му „Пърпендикюлър“, в който влизат изпълнения на хитовете на „Пърпъл“, които актуалният състав на бенда не изпълнява от десетилетия на живо.

Концертът ще премине ретроспективно, като феновете ще могат да чуят песни от албумите „Stormbringer“, „Burn“, „Come Taste the Band“, „In Rock“ и други, преминавайки през всички етапи от развитието на групата.
 
Иън Пейс е един от малкото все още концертиращи класици на рока, като едновременно с този статут остава на познатото ни топ ниво. Поставян в неизменната петица на най-добрите и иновативни рок-барабанисти от редица престижни музикални издания, критици и многомилионни фенове, Пейс ще демонстрира класата си и уникалният си стил "Суинг-Рок", правещ го абсолютно неподражаем.

Артистът е заслужил признанието на поколения световноизвестни рок-музиканти, които го посочват за вдъхновител и основен еталон в рок-ритмиката. Рок спектакълът ще се случи в общинската спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ) от 20.00 часа. Вратите на залата ще се отворят още в 18.00 часа. Събитието е организирано от „Звездна Арена“, с подкрепата на Община Стара Загора.