лаборатория коронавирус
лаборатория коронавирус / iStock/Getty Images
В ДКЦ „Поликлиника“ Казанлък от утре, 2 декември, Кабинетът за PCR изследване за COVID-19 ще работи с граждани по следния график:

1.       Насочените пациенти от личния лекар със зелен талон ще бъдат тествани в кабинета от 14:00 до 17:00 часа с предварително запазен час, който се получава на телефон 0431/51232.

2.       Записаните пациенти попълват декларация, предоставена от работещия лаборант в кабинета преди извършване на тестуването.

3.       Самонасочилите се пациенти (хора, които нямат направление и/или не са здравноосигурени) ще бъдат тествани в кабинета от 17:00 до 17:30 часа.

4.       Получаване на резултатите от бързия антигенен тест ще се осъществява в рамките на 45 мин. от взимане на пробата.

5.       При положителен антигенен тест на пациента се взима проба за PCR тест. При позитивен PCR РЗИ уведомяват на посочения в декларация телефон.

Новата организация на работа на ковид кабинета се налага с цел спазване на противоепидемичните мерки и избягване струпването на големи групи хора.