Конкурс за есе в кампания срещу наркотиците За да има утре
Конкурс за есе в кампания срещу наркотиците За да има утре / БГНЕС, архив

„За да има утре" е темата на кампания срещу наркотиците, която ще продължи до 10 май и се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно - информационен център по зависимости към Община Стара Загора.

Част от инициативата е конкурс за есе на тема „Как ще помогна на приятел, който има проблем с наркотиците". Текстовете трябва да бъдат от една до пет страници и ще се приемат до 10 май, включително на
e-mail: r.n.o.grancharova@starazagora.bg;ovagimyan@abv.bg или на портала в Община Стара Загора. Необходимо е всеки участник да изпише името си, адреса, телефон за връзка, както и професията, която упражнява, или училището, което посещава. Няма възрастово ограничение за участие. Есетата ще се разгледат и оценят от комисия включваща университетски преподавател, психолог, психиатър, консултант по зависимости.

На 14 май в Превантивния център по зависимости от 16 часа ще се проведе дискусия на тема: „Полезните действия и знания, които сме научили от проведения конкурс. Какви трудности сме срещнали? Какво ни е необходимо още да знаем за зависимостите?" В разговорите ще участват специалисти в областта на зависимостите, които ще могат да отговорят на всички отправени им въпроси. След дискусията ще бъдат обявени и най- добрите есета, които ще бъдат публикувани в списание „Арка", както и в други печатни издания.