Изборният ден започна
Изборният ден започна / netinfo

Изборният ден в Старозагорско започна нормално. Секционните избирателни комисии са 476, информира председателят на РИК Стара Загора адвокат Георги Бинев. "Имахме проблеми в две секции, защото не се явиха председатели и заместник-председатели. Направихме промени в състава на комисиите и вече  функционират нормално. От началото на деня в РИК не са постъпили сигнали за нарушения", каза Георги Бинев.

201 са регистираните кандидат-депутати в Старозагорско. Двама от тях са били с нередовни документи и към момента броят на кандидатите е 199.

За участие на изборите за Народно събрание в РИК Стара Загора са регистрирани 17 партии и коалиции и 14 мажоритарни кандидата, информира още Георги Бинев.

По време на предизборната кампания са постъпили 10 жалби, като 3 от тях за неправилно разлепване на агитационни материали. Има постъпили и 3 жалби за евентуално купуване на гласове. Едната е за безплатни медицински прегледи, другата - за безплатно раздаване на бензин, а третата - за раздаване на студен чай с образа на един от мажоритарните кандидати. Според РИК сигналите са неоснователни, но са изпратени по компетентност до Районна прокуратура Стара Загора.

"При нас постъпи жалба и за нелоялна агитация - разпространяване на материали за мажоритарен кандидат", допълни председателят на РИК Стара Загора адвокат Георги Бинев.