исторически музей Казанлък
исторически музей Казанлък / община Казанлък
Исторически музей „Искра“ – Казанлък и обектите му отварят врати за посещение от днес с работно време:
 
от 09:00 до 17:00 часа за тракийските гробници в района на гр. Шипка (Долината на тракийските владетели) и Казанлъшка гробница (Копие).

от 09:00 до 17.30 часа за Исторически музей „Искра“ – постоянна експозиция и Музей на розата. 

При спазване на всички противоепидемични мерки, на вниманието на публиката ще бъдат представени три изложби:

-Регионален исторически музей – Габрово гостува в Музей на розата с изложбата „Шевици и накити от облеклото на габровката XVIII – XIX век“. В нея са представени 47 културни ценности от фонд „Етнография“ – 18 сокайни шевици, 23 пафти, 4 гривни, колан,  пръстен. Посетителите със специален интерес към бродериите и везбарското изкуство ще могат да си закупят каталога „Габровски сокайни шевици”.

-Във фоайето на Музея на розата може да бъде разгледана постерна изложба, посветена на 200 години от розотърговската дейност на казанлъшкия род Папазови. Тя представя историята на рода и приноса на фамилията за признанието на българското розово масло на световния пазар.

-Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките гостува на Исторически музей "Искра" с изложбата „Огледалото на времето: Женската красота през вековете“. Тя може да бъде видяна в Мултимедийната зала на ИМ „Искра” - Казанлък, като в сегашния си вид в нея са включени 127 находки от фондовете на Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките и на ИМ „Искра” – Казанлък. Представени са и експонати, непознати на широката публика.