Прокуратурата в Стара Загора внесе искане в съда за постоянен арест за тримата обвинени (на 22, 20 и 25 години) в отвличане на мъжа под Бузлуджа, съобщиха от обвинението.

Трима души са обвинени за отвличане на мъжа под Бузлуджа

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 30 ноември в село Дунавци са отвлекли мъж на 34 г.

Тримата са обвинени и в това, че в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на Шипка, противозаконно са го лишили от свобода.

Спрямо единият е повдигнато обвинение и за опит за убийство. По делото се извършват действия по разследването.

Властите с подробности за задържаните за нападението на мъжа под Бузлуджа

Припомняме, че подробности по случая бяха изнесени на брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР. В него участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор, Георги Видев, зам.-окръжен прокурор, и Николай Колев, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

"Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи, след като излиза от упойка. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на жп гара Казанлък, напили са се и те са го пребили.

Има задържани за нападението на мъжа под Бузлуджа

По-късно става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях е за изчезнала вещ, която не е много скъпа", обяви старши комисар Николай Колев. Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал "Кармен", е опериран, без опасност за живота и е стабилизиран.

Искането на прокуратурата ще се разгледа в заседание на Окръжен съд-Стара Загора.