Газифицират казанлъшката Топлофикация
Газифицират казанлъшката Топлофикация / netinfo
Първата копка от вътрешната газопреносна мрежа на Топлофикация –Казанлък ще бъде положена днес.

Стойността на инвестицията е за близо 2 милиона лева, които се осигуряват от собственика на топлофикационното дружество- Николай Банев.

Цялостното изграждане на вътрешната газопреносна мрежа трябва да приключи до средата на юни, след което което да започне газифицирането на настоящото оборудване и подмяната му с ново.

Предвижда се още в края на август на практика казанлъшкото топлофикацинно дружество, което е едно от двете в страната досега работещо на мазут, да бъде гафицирано.

Следващите два етапа от модернизацията на ТЕЦ-Казанлък са въвеждането на когенерационни мощности, изграждане на мониторингова станция и възстановяване на дейността.

Заради високи цени на парното през миналата зима казанлъшкото топлофикационно дружество загуби голяма част от потребителите си и на практика през изминалия отоплителен сезон то не доставяше топлоенергия до битови абонати.

1 милион и 300 хиляди са задълженията за предходни години на гражданите на Казанлък към тополофикационното дружество.

От своя страна то дължи 500 хиляди лева за доставено, но неразплатено гориво от предишния отоплителен сезон.

Въпреки обещанията от страна на общината в града да предостави на топлофикационното дружество отпуснатите 300 хиляди лева от Министерство на икономиката като помощ за потребителите на парно през 2005-та-2006-та година, средствата бяха усвоени от общината.