Физкултурният салон в М.Горки е за спешен ремонт
Физкултурният салон в М.Горки е за спешен ремонт / организатори

Да бъдат заложени средства за ремонт на физкултурния салон в СУ „Максим Горки" в Стара Загора, настояват в отворено писмо от Училищното настоятелство до медиите. Залата не е ремонтирана от десетилетия, мазилката пада, прозорците са покрити с плоскости, които се чупят и спортуването на децата в тези условия е опасно и непълноценно.

„Ремонтът е спешен и необходим, защото е застрашено здравето на 834 деца - толкова са учениците в училището. В проектобюджета за 2016 година на Общината бяха заложени около 130 хил. лв. за ремонт, които в последствие се изразходваха за поддръжката на други учебни заведения. Опасенията ни са, че и тази година общинската администрация няма да отпусне средства за обновяването на спортната база на СУ "Максим Горки", смятат представителите на Училищното настоятелство.

Физкултурният салон в МГорки е за спешен ремонт
netinfo

За да покажат окаяното състояние на салона и осведомят обществеността, те организират на 19 ноември, събота, от 10 часа спортен празник в училището.

„Искрено се надяваме на силна обществена подкрепа, заради здравето и живота на нашите деца. Надяваме се и на разбиране от кметската администрация и от общинските съветници. Стара Загора е избрана за Спортен европейски град за 2017 год. Нека покажем, че в нашият град наистина мислим за спорта и здравето на децата", е записано още в апела на Училищното настоятелство на СУ "Максим Горки"- Стара Загора.