/ Областна администрация-Стара Загора
Бизнесмени от индустриалната зона, която обединява три големи египетски града - Исмаилия, Суец и Порт Саид, проявяват интерес към старозагорската индустриална зона „Загоре“. Това заяви при първото си посещение в Стара Загора посланикът на Арабска република Египет в България Моайед Фатхалла Ел Дали.
 
Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

Според дипломата, това е добър повод за установяване на сътрудничество между градовете Исмаилия и Стара Загора. „Има много общо между Исмаилия и Стара Загора, както в икономически, така и в исторически план. Исмаилия също е бил разрушаван до основи, а след това възстановяван.

Община Стара Загора дава 100 000 лв. като парична вноска в „Индустриална зона Загоре“

В него днес е разположена администрацията на управлението на Суецкия канал. Градът е изключително озеленен, много красив, с много запазени къщи в европейски стил, в които са живеели строителите европейци“, каза посланик Ел Дали на среща с областния управител Гергана Микова.
 
Подписването на договор за приятелство и сътрудничество може да е в основата на бъдещо успешно партньорство между български и египетски фирми, убедена е Микова. „Идеята за задълбочаване на връзките между нашите две страни е много добра и аз я подкрепям напълно. Смятам, че побратимяването между Стара Загора и Исмаилия може да засили контактите в сферата на икономиката, културата и туризма“, каза областният управител.