Две коли и нива горяха в Стара Загора и Казанлък
Две коли и нива горяха в Стара Загора и Казанлък / Dariknews.bg, архив

Два сигнала за горящи автомобили и един за горяща нива са били получени в полицейските управления в Стара Загора и Казанлък в края на миналата седмица.

Първият сигнал е получен на 4 юли около 02,20 часа в Районно управление на полицията в Казанлък. На място в квартал „Изток" е изпратен полицейски екип и такъв от пожарната, които установяват, че автомобилът е собственост на 66-годишна жена от Казанлък. В резултат на пожара колата е напълно изгоряла. При огледа са иззети следи от запалима течност. Образувано е досъдебно производство

Другият сигнал за горящ автомобил е получен на 6 юли около 02,42 часа в Първо районно управление на полицията в Стара Загора. Колата е била паркирана пред дома на 56-годишен мъж в село Дълбоки. Автомобилът е запален от неизвестно лице, а в резултат на пожара е изгоряла предната част на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

Сигналът за пожар в нива в землището на село Калитиново е подаден на 5 юли около 14,28 часа в Първо районно управление на полицията. Изпратеният на място екип установява, че в резултат на възникналия пожар са изгорели около 7 дка пшеница от пшеничния блок, собственост на 48-годишен мъж от Стара Загора. Следи от умишлен палеж не са открити. Причините и щетите са в процес на изясняване.