/ Областна администрация-Стара Загора
Теодора Крумова отново ще бъде председател на РИК-Стара Загора, а за нейни заместници бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“. Това стана ясно на консултациите за подготовката и провеждането на предстоящите избори за Европейски парламент.
 
Депутатите върнаха старите правила за преференциите

Кой ще бъде секретар ще определи Централната избирателна комисия, тъй като предложените кандидатури не успяха да съберат необходимите гласове. Представителят на Коалиция „БСП за България“ Георги Гьоков предложи Милка Кърпачева, а Шендоан Халит от името на ДПС - Междну Бехчет. За Междну Бехчет двама гласуваха „за“, 1 „против“, 4 „въздържал се“.
 
В състава на РИК-Стара Загора ще влязат 7 души от партия ГЕРБ, от Коалиция „БСП за България” - 5 души, партия ДПС и коалиция „Обединени патриоти“ ще имат по двама членове, партия „Воля“ – 1. По един член в Комисията ще имат и Реформаторският блок и коалиция „ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.

ГЕРБ връща преференциалния вот и ще има нова ЦИК
 
Консултациите се проведоха под ръководството на областния управител Гергана Микова. В тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България. На консултациите присъстваха и тримата зам.-областни управители.