Богата програма предшества празника на Стара Загора
Богата програма предшества празника на Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Богата и разнообразна програма е подготвила община Стара Загора в седмицата преди празника на града - 5 октомври. Част от проявите като международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро" и Геомилевите дни са на път да приключат.
Днес в залата на ОДЦ - УСШ стартира турнира по тенис на маса Stara Zagora Open 2013. Той ще бъде открит от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В понеделник започва традиционния есенен панаир в града. Както всяка година той ще бъде разположен на ул."Иван Вазов" в отсечката от ул."Радецки" до ул."Хан Аспарух", както и по ул."Радецки" в участъка източно от пресечката с ул."Иван Вазов".

В петък часове преди Деня на Стара Загора ще бъде избран новият млад кмет на града. Церемонията започва в 19,00 часа на 4 октомври в Младежкия дом.

В понеделник в града ще гостува струнен квартет „Димов". Той ще изнесе концерт в залата на Драматичен театър „Гео Милев".

В сряда в града гостуват солисти, Симфоничен оркестър и Смесен хор на БНР, Хор на НУМСИ „Хр. Морфова „Кармина Бурана", които ще представят спектакъла „Кармина Бурана"

В петък пък ще бъде открита изложбата „Античните мозайки на Августа Траяна".