Михаела
Михаела / Helpkarma.com
В сряда ще има благотворително събитие и в Раднево
4849 лева събра благотворителният концерт „Бъдеще за Михаела" в Гълъбово. Бащата на детето Венцислав Ангелов благодари за съпричастността към проблема и през сълзи, с дълбок поклон, изрази радостта си, че в България все още има толкова добри хора.

Благотворителните събития продължават с концерт в Дома на културата в Раднево, на 22 януари (сряда), от 18:00 часа. В него ще участват НЧ „Настроение“, балет „Мания“, VIP Раднево, сестри Диневи, Господин Велев, Гюнай Шен, Милко Калайджиев, Мира, Наталия, Наско Ментата и Злати, Ерос, Дани, Весела, Румен Борилов, Теко, Таня Боева и други. Входът е на стойност 10 лева, а билети могат да се закупят от касата на Дома на културата.

Михаела е на 7 години, 6 от които се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започва когато Михаела е едва на година и осем месеца. Схващат й се крачетата и има силни болки в гръбнака. Парализира се. Изпращат я в Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги"-Пловдив, следват редица изследвания. Според лекарите е много рисковано да се направи биопсия заради мястото, на което е туморът (в гръбнака), за да не се парализира завинаги. Според местоположението и годините решават, че е Невробластом. Започва химиотерапия в продължение на повече от година.

След проведения блок на лечение, Михаела влиза в ремисия. Радостта обаче продължава само година и половина. След направен контролен ЯМР се установява рецидив. И кошмарът започва отново. Спешна операция в болница „Иван Рилски"-София. Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом. Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После пак рецидив, пак операция, този път в Германия. След направената биопсия се установява ,че не е Невробластом, а Сарком на Юинг (на меките тъкани). Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг, 3 месеца в Германия на протон терапия. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установява отново рецидив и няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги"-Пловдив и една на белия дроб в  Германия. Продължава следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите. Има новооткрито образувание под диафрагмата. Според лекуващия лекар единственият ШАНС е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от здравната каса.

Михаела има нужда от 24 флакона, които са достатъчни за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро. Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата могат да се плащат поетапно - за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни. Първият трябва да започне в началото на февруари. 

„Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава, да излезе от този ад, който продължава вече 6 години. Моля Ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне. Тя е нашето геройче, премина 4 операции, над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Помогнете ни, за да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни", казва майката на Михаела.

Дарителска сметка в лева
Уни кредит Булбанк
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45