„Бизнесът и развитието на регионите
„Бизнесът и развитието на регионите / dariknews.bg

Първата Международна конференция на тема „Бизнесът и развитието на регионите" започна на Старозагорските Минерални бани. Тя се организира от Стопанския факултет при Тракийския университет и съвпада с честването на първия рожден ден на факултета.

Участие в конференцията са заявили представители на 8 страни: Англия, Германия, Испания, Чехия, САЩ, Турция, Русия и България. Ще бъдат представени 69

Бизнесът и развитието на регионите"
netinfo
доклада.

Конференцията обхваща състоянието и тенденциите на макроикономическата рамка, регионалната политика на ЕС и България, иновационната политика, законовата рамка, финансирането, както и възможностите за развитие на бизнеса и регионите, разказа за Дарик деканът на Стопанския факултет доцент Иван Георгиев.

"Темата на конференцията е "Бизнесът и развитието на регионите", защото бизнесът е икономиката на една страна. Има политика на ЕС, която насочва вниманието към отделните региони, за да може всички местни "играчи" да участват в развитието, разработването и реализирането на политиката за съответния регион", обясни заместник-деканът на Стопанския факултет доцент Юлияна Яркова.

93-са участниците в конференцията. Единствено представителите на Русия нямат възможност да пристигнат в Стара Загора и да се включат във форума.