Битката за Бедечка: Реститутите оттеглят искането за оставка на Живко Тодоров
Битката за Бедечка: Реститутите оттеглят искането за оставка на Живко Тодоров / dariknews.bg, архив

Поисканата оставка на кмета Живко Тодоров и председателя на общинския съвет Емил Христов в понеделник от собственици на земи в старозагорския квартал „Бедечка" вече не е на дневен ред. Това потвърди упълномощеният им представител Димитър Милушев на мирен протест тази вечер.

„Не искаме оставката на кмета. Той е млад и е поставен под натиска на едни екологични организации, които преследват своите, а не обществените интереси на Стара Загора. Екоорганизациите, не отчитат, че създаване на парк в един квартал, който вече е влезнал в сила, води до обезщетяване на собствениците с една колосална сума между 80 и 100 млн. лева, което означава, че общината ще бъде обречена на фалит", коментира пред Дарик Милушев.

Той обясни, че собствениците на земи започват информационна кампания. „Искаме гражданите на Стара Загора да ни разберат правилно като собственици на тези земи и да не приемат едностранчивите искания на еколозите", допълни Милушев, който тази вечер с 20-тина души участва в мирен протест в центъра на Стара Загора.

Собствениците на земи в парк „Бедечка" протестират против искането на екозащитниците в земите им да не се строи и те да останат под формата на парково пространство.

На метри от тях протестираха защитници на парка от застрояването му но до сблъсъци, скандирания и обидни реплики не се стигна.