Барбекюто и беседката около стария чинар - незаконни
Барбекюто и беседката около стария чинар - незаконни / DarikNews.bg, архив

В квартал „Бедечка" ще бъде направена паспортизация на растителността. Това решиха общинските съветници на Стара Загора. Предложението внесе общинският съветник от Нова сила Тихомир Томов.

„Това е в задълженията на администрацията, но паркът е болна тема за старозагорци. По този начин ще има сигурност за ценните дървесни видове. Срокът за извършване на паспотризацията е 30 юни", коментира Томов.

Според него това е гаранция, че няма да има своеволно изсичане.

Той допълни, че барбекюто и беседката около стария чинар в парк „Бедечка" са незаконно построени. Дървото може да бъде стабилизирано и по друг начин. Не съм против това да бъде укрепено, но съм против незаконното строителство, категоричен е Томов.

„Тихомир Томов е направил питане за това какво е извършено за укрепване на дървото. Във връзка с неговото питане общината може да предприеме действия, които не са благоприятни за самото дърво. Направихме проект за укрепване, подали сме всички необходими документи за узаконяване", коментира пред Дарик общинският съветник от ПП ЛИДЕР и член на Граждански клуб „Липа" Славин Янакиев.