Арестуваха привърженик на партия
Арестуваха привърженик на партия / DarikNews.bg, архив

Десетина застъпници на ДПС от старозагорското село Хан Аспарухово са били разпитани в Районното полицейско управление в Стара Загора. Освен тях 30-годишен жител на селото е в ареста за 24 часа. За всичко това представители на политическата партия са подали сигнал до контролните органи за осъществяването на полицейски произвол.

По думите на областния председател на ДПС в Стара Загора Халил Летифов полицейските служители действат по нечия команда. „Хората в село Хан Аспарухово не смеят да излязат да гласуват. Страхуват се, защото върху тях се упражнява натиск и стрес. Десетина симпатизанти на ДПС са били привикани в полицията, за да не може да се проведе нормално изборният ден. Прибраният мъж е държан часове наред в ареста без да му бъде повдигнато обвинение, докато са претърсвали дома му", коментира за Дарик Летифов.

Полицията в Стара Загора потвърди, че се води досъдебно производство по случая. От Окръжна прокуратура бяха категорични, че няма да дадат информация по случая преди края на изборния ден.