/ Снимка: Дарик, архив
Пловдивският апелативен съд намали с една година петгодишната ефективна присъда на 41-годишен шофьор. Той е признат за виновен от Старозагорския окръжен съд в извършване по непредпазливост на катастрофа със смъртен случай.

Ще съдят жена, обиждала лекари в Спешното

На 30 октомври 2015 година край Стара Загора подсъдимият управлявал без да притежава необходимата правоспособност колата си „БМВ“, с която  се блъснал в лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 76-годишен мъж от Гурково. „Опел”-ът пресякъл пътя му, за да свие по черен път, а подсъдимият вместо да спре, отклонил БМВ-то наляво и не могъл да избегне удара.

От сблъсъка водачът на Астрата останал заклещен в купето. На следващия ден починал в болница от нараняванията си. Апелативните магистрати приемат, че в катастрофата има съпричиняване от страна на пострадалия, тъй като той отнел предимството на подсъдимия-грубо нарушение на правилника за движение по пътищата.

Решено: Мъж ще лежи четири години за грабеж и опит за блудство

От друга страна съдиите отчели, че спрямо 41-годишния мъж има издадени 11 наказателни постановления, с които освен другите допуснати нарушения е установено, че управлява автомобил, без необходимото свидетелство за това.

Решението подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.