76 екипа на EVN с готовност за реакция при аварии
76 екипа на EVN с готовност за реакция при аварии / Dariknews.bg, архив

EVN България има готовност за реакция в случаи на аварии по време на предстоящите празнични дни, съобщиха от електроразпределителното дружество. Общо 76 са екипите, които ще работят при необходимост от отстраняване на евентуални аварии. Дружеството има възможност за включване на допълнителен брой сътрудници и техника при извънредни ситуации, както и да активира специален кризисен щаб.

EVN България отделя внимание и на местата, където по празниците се събират повече хора - зимни курорти, туристически центрове, вилни зони и др.

Както всяка година дружеството няма да извършва планови ремонти дейности по време на официалните почивни дни. Такива ще бъдат извършвани само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките. Като част от текущата подготовка за работа през зимата дружеството е доставило по места техника, инструменти и материали с оглед осигуряване на авариен резерв.

В това число влиза и доставка на специализирана механизация - високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони. Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращите два специализирани диспечерски центъра на EVN България за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява текущ контрол и мониторинг на съоръжения.