50 души дневно се обслужват в Спешното приемно отделение
50 души дневно се обслужват в Спешното приемно отделение / DarikNews.bg, архив

Спешно приемно отделение е сред най-натоварените звена в болницата в Стара Загора.

По информация на началника на отделението д-р Милена Василева в момента там се работи на високи обороти, а дневно се обслужват между 40 и 50 души.

Отбелязва се сериозно завишение на броя преминаващи болни. През септември в залата за реанимация са прегледани 1402 пациенти, 827 са хоспитализираните. Отделно през спешния травматологичен кабинет са прегледани 626, а са хоспитализирани 111. За сравнение през 2012 г. през септември в залата за реанимация са прегледани 1259 души, с хоспитализирани 635. През същия период на миналата година в спешния травматологичен кабинет са прегледани 649 пациенти, а са хоспитализирани 95 души.

Част от пациентите постъпват в СПО след сигнал на тел. 112 и след извършен преглед в дома са насочени за разширени прегледи и изследвания в отделението. Други пациенти постъпват с обяснението, че техните лични лекари ги посещават един път седмично и затова предпочитат по да дойдат директно в отделението. Постъпват и все повече пациенти от Казанлък, Чирпан, Раднево и други.