клетва
клетва / община Стара Загора
16 военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада, сред които пет дами, положиха клетва с тържествен ритуал във в.ф. 44200 в Стара Загора.
 

клетва
община Стара Загора


„Днешният ден е празничен за всички, но той е с особено значение за членовете на личния състав на Втора механизирана бригада, защото в бойните ни редици постъпват достойни наши сънародници и колеги, готови да се посветят в служба на българския народ.

клетва
община Стара Загора

 
Полагането на военна клетва е стара и свята воинска традиция, която се помни за цял живот – онзи миг, споменът за който остава в сърцето и ни напомня за дълга, който сме поели целувайки бойното знаме и изричайки заветното „Заклех се!“, каза бригаден генерал Стоян Шопов.
 

клетва
община Стара Загора


Той посочи, че към кампанията „Бъди войник“, която продължава и тази година, има повишен интерес.

клетва
община Стара Загора

 
Бригаден генерал Шопов благодари за подкрепата, която получава Втора механизирана бригада от институциите и увери, че ще продължава съвместната работа за издигане имиджа на българската армия.

клетва
община Стара Загора

 
На военната клетва присъстваха Старозагорският митрополит Киприан, областните управители на Стара Загора – Гергана Микова, и на Хасково – Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, общинският съветник Динко Михайлов, директорът на РД ПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев.