Учители, медици и хотелски персонал търси Бюрото по труда в Разлог
Учители, медици и хотелски персонал търси Бюрото по труда в Разлог / / ThinkStock/Getty Images
15 учители от програмата на “Заедно в час” преподават в област Стара Загора от началото на новата учебна година. Те работят в 8 училища партньори на организацията в Стара Загора, с. Ягода, с. Ръжена, с. Паничерево, с. Горно Черковище и с. Николаево. 

Новите учители в региона са 9, още шестима души продължават да преподават като учители втора година в програмата на организацията в Стара Загора, Ръжена, Паничерево, Горно Черковище и Николаево. В град Стара Загора освен в СУ "Христо Смирненски" участници в програмата на "Заедно в час" за първи път ще има и в Първо ОУ "Георги Бакалов".

Освен тях в региона остават да преподават трима възпитаници на програмата в Казанлък и Стара Загора.

"Заедно в час" работи в област Стара Загора от 2015 година. През март тази година, съвместно РУО Стара Загора и участници в програмата на "Заедно в час" , организираха форум “Привличане и задържане на учениците в училищата на регион Стара Загора”. 

Мисията на „Заедно в час“ е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.