150 подписа и декларация на ГЕРБ в защита на уволнения наместник в Яворово
150 подписа и декларация на ГЕРБ в защита на уволнения наместник в Яворово / sxc.hu архив

150 подписа са събрали за два часа жителите на Яворово в подкрепа на уволнения от кмета на Чирпан Кичка Петкова кметски наместник на селото Райчо Стоев. С декларация в негова защита излиза днес и общинското ръководство на ГЕРБ в Чирпан, съобщи председателят на структурата и на Общинския съвет в града на Яворов Христо Стефанов.

Стоев бе уволнен вчера със заповед на Кичка Петкова, ден след като излязоха окончателните резултати от референдума в Яворово. В допитването местните заявиха категорично волята си селото им да премине от Община Чирпан в Община Стара Загора.

„Уволнението на кметският наместник е от кмета на общината и ние се дистанцираме от този акт", заяви за Дарик Стефанов в отговор на обвинение на Райчо Стоев, че три седмици преди референдума председателят на Общинския съвет го е предупредил, че ще бъде уволнен, ако не подаде сам оставка.

„Изгониха ме като куче. Няма как да оспорвам заповедтта в съда, защото имат законно основание да ме отстранят, но за морал в случая не може да се говори", коментира днес Райчо Стоев.

Кметицата на Чирпан не бе открита за коментар.