/ Агенция "Митници", архив
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ГД МРР задържаха 189 недекларирани облекла при митническа проверка на автобус с пътници в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе, както и 112 парфюма в шофьорската кабина на товарен автомобил, преминаващ през МП "Калотина", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Митнически служители задържаха контрабандни парфюми на ГКПП "Дунав мост" - Видин

Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 27 ноември е отклонен в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе за щателна митническа проверка. В пет  полиетиленови колета, придружавани от шофьора на автобуса, са открити при проверката 115 блузи и 74 спортни комплекта с обозначения на 10 различни световноизвестни марки.

За тях  не са представени документи за закупуването им или митнически документи за въвеждането им на територията на България и ЕС. Водачът на автобуса, турски гражданин, обяснил, че ги е взел от Турция и ги пренася за Румъния. Стоките са задържани.

Митнически служители откриха цигари в тайници на пътнически микробуси

Съставен е акт за установеното административно нарушение. Ще бъдат уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

При друг случай - митнически служители откриха контрабандни парфюми в шофьорската кабина на товарен автомобил, преминаващ през Митнически пункт "Калотина". Камионът, управляван от босненски гражданин, е пристигнал на МП "Калотина" на 26 ноември на трасе „Изходящи товарни МПС”.

При извършената митническа проверка, в два кашона в кабината на шофьора са открити 112 броя парфюми с обозначения на различни световноизвестни търговски марки.

Откриха близо половин тон нелегален алкохол в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе (СНИМКИ)

Недекларираните парфюми са задържани.
Срещу шофьора на автомобила е съставен акт за установеното административно нарушение. За случая ще бъдат уведомени правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

При аналогичен случай предния ден, за който Агенция „Митници“ съобщи, 352 броя „маркови“ парфюма  бяха открити в осем кашона в товарното помещение на друг камион на ГКПП "Дунав мост" - Видин при митническа проверка.