/ iStock/Getty Images
Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване за незаконно държане и разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Вечерта на 14.05.2020 г., в жилище в жк. „Света Троица“ в гр. София, на лицето Н.Н. били продадени 9,14 грама марихуана. В хода на предприетите действия по разследването, по-късно в същия имот е било открито допълнително количество от наркотика - 67,38 грама, държан с цел разпространение.

Досъдебното производство по случая е започнало с претърсване и изземване. За срок до 24 часа по Закона за МВР са били задържани М.В. (на 20 години) и Б.Н. (на 16 години).

Предстои Софийска градска прокуратура да внесе искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.В., който има предходно осъждане, а непълнолетният Б.Н. да бъде поставен под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая.
Адресът на имота, в който е била открита марихуаната, е известен на разследващите като място за разпространение на дрога в столицата.
Разследването по случая продължава.