/ iStock/Getty Images
На 22 май 2019 г., във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иванянско шосе“ местност „Бели брег“, гр. Банкя се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Стефан Стамболов“ от ж.п.прелеза до ул. „Стефан Стамболов“ № 166, ул. „Иванянско шосе“ от ул. „София“ до ул. „Стефан Стамболов“.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Владайска“ Център, район „Красно село“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:ул. „Владайска“, ул. „Ивайло“, ул. „Дамян Груев“, бул. „Христо Ботев“.

Спиране на водоподаването също ще има на ул. „Белите брези“ кв. „Кремиковци“, от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Белите брези“, алея „Металург“, алея „Горски път“, алея „Ален мак“

 Подмяна на водомерен възел на бул. „Черни връх“ жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 21:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Майор Томпсън“ от №1 до №7, РУМ „Черни връх“, метростанция „Джеймс Баучер“.
 
Поради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Селимица“ кв. „Васил Левски“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Константин Фотинов“, ул. „Поп Грую“, ул. „Рилска обител“, ул. „Княгиня Тамара“.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Св. Климент Охридски“ кв. „Малинова долина“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
бул. „Св. Климент Охридски“ от №26 до №72 и от №59В до №61К.
 
Поради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Васил Левски“ с. Мрамор се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Васил Левски“ от ул. „Захари Стоянов“ до ул. „Мраморен рид“.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Руджери“ с. Панчарево се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Руджери“, ул. „Самоковско шосе“ между ул. „Елин Пелин“ и ул. „Юрий Гагарин“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството “Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!
Интернет сайтът на дружеството www.sofiyskavoda.bg дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването.

На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.