„Сутрешното кафе” пред парламента се превърна в брифинг на открито
„Сутрешното кафе” пред парламента се превърна в брифинг на открито / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
„Сутрешното кафе” пред парламента се превърна в брифинг на открито
65658
„Сутрешното кафе” пред парламента се превърна в брифинг на открито
Нечестно е с неуспеха на полицейска акция да се дискредитират протестите
  • „Сутрешното кафе” пред парламента се превърна в брифинг на открито
  • Нечестно е с неуспеха на полицейска акция да се дискредитират протестите

С извънреден брифинг на протестиращите срещу политиката на правителството на Пламен Орешарски завърши днешното „кафе пред парламента”.

За да се използва сила от страна на полицията, трябва да има точен обществен аргумент. Много важен момент е, че непосредствено преди сблъсъците между протестиращи и жандармерия във вторник вечерта нямаше полицейско предупреждение за насилие. Това коментира Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии на брифинг на открито, който се проведе след сутрешния протест пред парламента, по инициатива на антиправителствената служба NOresharski.com.

Според експерта e нечестно неуспехът на една полицейска операция да се използва като политически аргумент и начин да се дискредитират протестите.

Нечестно е да се използва неуспеха на една полицейска операция като политически аргумент да се дискредитират протестите, категорични са организаторите на брифинга.

Не се иска кой знае какъв анализ, за да се прецени, че в момент като този ще се наложи използването на сила и тази сила ще причини наранявания, допълни Йонко Грозев, секретар на „Движение България за гражданите”. Според него скритото послание в тази операция е било „Ние можем да минем и през вас, не ни пречите”.

Сутрешното кафе пред парламента се превърна в брифинг на открито
netinfo

Малко над 100 души, разделени на две групи, обсадиха сградата на Народното събрание за повече от два часа. Една част остана пред парламента, а другата се строи до Художествената академия и започна да приветства всяко влизане на депутати и министри в сградата на Народното събрание.

Засилено бе полицейското присъствие в широкия периметър метални заграждения, с които бе обградена сградата на парламента. В градинката между нея и сградата на Софийския университет липсваха пейките, тъй като органите на реда ги бяха иззели, за да има на какво да седят. Не се стигна до напрежение.

Движението на автомобили по бул. „Цар Освободител” днес не беше спирано.

Сутрешното кафе пред парламента се превърна в брифинг на открито
netinfo