Строежът на метрото промени движението в столицата за две години
Строежът на метрото промени движението в столицата за две години / БГНЕС, архив

От 00.00 ч. на 1 февруари 2016 г. до 24.00 ч. на 1 февруари 2018 г. в част от центъра на София се въвеждат промени в организация на движението във връзка със строежа на третия лъч на метрото, съобщава пресцентърът на Столичната община.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов" като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда в същия участък на булеварда.

Строят третия лъч на столичното метро при сложни геоложки условия

Закрива се наказателния паркинг на Центъра за градска мобилност в разделителна ивица на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов". Движението на превозни средства ще се извършва по ул. "Силистра" еднопосочно между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Чамкория" в посока към ул. "Чамкория".

За времето от 8.00 ч. на 1 февруари 2016 г. до 24.00 ч. на 1 февруари 2018 г. се закриват местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Янко Сакъзов" и ул. "Силистра" и по западното пътно платно на ул. "Проф. Милко Бичев" между бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Силистра".

От 4.30 ч. на 1 февруари 2016 г. до 24.00 ч. на 1 февруари 2018 г. се променя маршрутът на автобусни линии с номера 11, 213 и 404 само в посока жк "Гео Милев", жк "Младост" и жк "Дружба". Линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. "Ген. Данаил Николаев" - ул. "Проф. Милко Бичев", надясно по ул. "Проф. Милко Бичев", по източното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрутите си.

Измества се спирка пл. "Орлов мост" с код 1289 на 100 м напред от съществуващото си местоположение на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".