Няколко добри предложения как да излезете от шума на града и да си прекарате наистина невероятно
Ако се чудите къде да си прекарате един страхотен и незабравим уикенд близо до София, без да влагате почти никакви средства, новото видео във влога Urban Life дава няколко страхотни идеи в тази насока.

Симеоновски езера

Това е мястото, където човек за броени минути забравя за градската среда, потъвайки в гората. До Симеоново се стига с градски транспорт – автобус 67 и след това са ви нужни още около 30 минути пеша. Мястото разполага с много шезлонги, пейки, беседки, масички и въобще всичко нужно, за да си изкарате добре и да се насладите на един импровизиран пикник сред природата. Ще се влюбите в това място. Няма и помен от шума от града, просто вземате кошница за пикник и добра компания и... се радвате на живота! Да започнеш деня си по този начин е несравнимо – сред природата си, пеят птички и чуваш ромоленето на потока!

Витоша
ThinkStock/Getty Images

Природозащитен информационен център “Витоша”

Центърът е създаден по повод 60-та годишнина от обявяването на Природен парк “Витоша” и отваря врати през май 1998 година. Разположен е на 5 минути от кв. „Драгалевци“, в Музея на Витоша, където е събрана цялата история на планината. Музеят е безплатен, работи всеки ден от 9:00 до 17:30 часа. Гледката към почти цяла София е наистина феноменална. В момента Орнитоложката кула, откъдето се вижда абсолютно всичко,  е затворена поради зачестили вандалски прояви. Интересен факт е, че там има дори и външен фитнес.

Витоша
ThinkStock/Getty Images

Копитото

Копитото е местност на Витоша, която е разположена точно над София и се вижда от почти целия град като връх с особена форма, откъдето е и името. Там на 1345 m височина през 1985 г. е изградена телевизионна кула Копитото, която обслужва София и Софийска област.

Копитото е наистина най-красивото място до София, където можеш да си изкараш супер готино с минимални средства. От „покрива на София“ се открива наистина уникална гледка, подходяща за релакс, а защо не и за романтични предложения? 

Витоша
ThinkStock/Getty Images

Urban Life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за "вървежни" барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

И още:

До Гърция, но без да излизаш от София. Ето как (ВИДЕО)

Какво е крафт бира и има ли почва в столицата? (ВИДЕО)

Светът е голям и пица дебне отвсякъде (ВИДЕО)

Топ 3 места за вкусен и засищащ уикенд брънч в София (ВИДЕО)