Столичният общински съвет заседава за пръв път след отпуската
Столичният общински съвет заседава за пръв път след отпуската / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
Столичният общински съвет заседава за пръв път след отпуската
32382
Столичният общински съвет заседава за пръв път след отпуската
  • Столичният общински съвет заседава за пръв път след отпуската

Да продължи съвместното стопанисване на приюта за бездомни кучета в Горни Богоров - това ще бъде един от въпросите, които ще решават общинските съветници на първото за сезона заседание на Столичния общински съвет (СОС). Сред другите точки от дневния ред ще бъде отпускането на 20 000 лв. на пазари „Възраждане", за да започне реконструкцията на пазара „Димитър Петков" в София.

След проверка на Дарик през октомври миналата година стана ясно, че за преустройството на пазара са били отпуснати вече 250 000 лева, но проектът не е изпълнен. Тогава общинският съветник от ДСБ Вили Лилков поиска отново да бъде внесено такова предложение в комисиите на общината. Той обясни, че решението е било прието през 2008 година от Столичен общински съвет, а сумата е била отпусната на фирмата-изпълнител, осигурена от общинския приватизационен фонд. Сигналът за евентуалните нарушения е предаден и в прокуратурата.

Сред другите задачи на общинските съветници на първото след отпуската заседание ще бъде да утвърдят изменения в уставите на „Егида-София" и на „Топлофикация-София", която вече официално е прехвърлена на Столичната община.

Ще се правят и проучвания за изграждането на възобновяеми енергийни източници в районите „Възраждане" и „Връбница".