Столична община ще прави ново гробище, проблемът бил належащ
Столична община ще прави ново гробище, проблемът бил належащ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Столична община ще прави ново гробище, проблемът бил належащ
27392
Столична община ще прави ново гробище, проблемът бил належащ
  • Столична община ще прави ново гробище, проблемът бил належащ

До няколко седмици ще стане ясно името на новия зам.-кмет по сигурността, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Общинският съвет гласува да има такава структура, която да отговаря за въпросите по реда, сигурността и създаването на общинска полиция. Фандъкова заяви, че ще започне да събира предложения за новия заместник-кмет, включително и от групите на ДСБ и СДС. Юлия Ненкова ще продължи да изпълнява работата си по координация и контрол.

До 2,5 години в София ще има ново гробище, каза главният архитект на града Петър Диков. Той заяви, че разширяването на гробищните паркове в "Бакърена фабрика" и "Малашевци" са в крайна фаза. До края на лятото ще е готов устройственият план за 800-те декара площ в селището на "Казичене". По думите му, когато гробището там стане, проблемът на София ще бъде разрешен за 40 години напред.

Около 2,5 млн. лева са необходими за изграждането велосипедни алеи в кв. "Младост", като са предвидени 3,5 км, които ще стигат до спирката на метрото в квартала, където ще има велопаркинги. Очаква се алеите да са готови през есента.