/ iStock/Getty Images
Възстановена е след няколкомесечно прекъсване помощта за закупуване на лекарства, храна и стоки от първа необходимост
След успешната акция преди няколко месеца от днес е възстановена помощта за купуване на храна, лекарства и стоки от първа необходимост.

Едно обаждане, съставяне на списък, пазаруване и доставка. Така хората с хронични заболявания, възрастните и самотните без близки, които да им напазаруват, ще могат да се снабдят с лекарства и стоки от първа необходимост.

Фандъкова: Организираме доставка на храна и лекарства за най-уязвимитеТе си плащат за тази услуга, поръчват си, идеята е ние да им спестим ходенето до магазините, реденето на опашките с нашите екипи. Да намалим броя на хронично болните и възрастните хора, които има риск от заразяване с короновриус на места, които са с чакане на опашки и т.н.", заяви Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община, цитиран от БНТ.

За един човек екипите на общината могат да купуват до 10 продукта от първа необходимост. Сигналите се обработват от няколко екипа на Столичната община. Всеки от тях помага на над 10 души на ден. А доставката се чака с нетърпение. И макар лицата на хората в нужда да остават скрити за камерата, благодарността излиза на преден план.ю
От общината имат готовност да подпомогнат екипите с доброволци, ако това се наложи.

За поръчките си гражданите могат да се обаждат от 9:00 до 17:30 ч. на телефон 02/904 13 97.
БНТ