Среднощни палежи на автомобили в центъра на София. Няколко коли бяха изпепелени в нощта срещу сряда, предава NOVA.

Това се е случило на няколко преки от „Пирогов”. Потърпевшите казват, че е станало около 02:00-03:00 часа през нощта на 7 срещу 8 март.

Само за една нощ: Два автомобила изгоряха в Монтана

„Съседът ми звънна около 03:00 маса и каза, че колата ми е запалена. Слязох, вече беше изгасена. Пожарникарите казаха, че огънят е тръгнал от средната кола. А няколко дни преди това тя беше вандализирана - с изкъртена капачна на резервоара, срязана гума и следи от бомба върху предното стъкло. Доколкото знам полицията е задържала един човек”, разказа потърпевш от случая.

Засега се знае, че задържаният е 34-годишен мъж, срещу когото е образувано досъдебно производство. Собствениците на автомобила, който няколко дни преди това е бил с нарязани гуми, казват, че не познават този мъж.

„Аз не го познавам, но съседите ми от години имат проблеми с него. Има жалби към прокуратурата, към полицията”, каза сина на собственичката на автомобила.  

Трети съсед разказа, че преди една година правил ремонт и въпросният мъж се качвал и заплашвал майсторите, че ще ги убива, разбил ключалката на вратата, хвърлял бутилки със запалима течност на терасата, подпалена била и входната врата.
nova.bg