„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 30 май 2019 г. (четвъртък).
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 313 в жк „Надежда“ 3 се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Танкист“ и района между ул. „Кумановски бой“, ул. „Хан Кубрат“, ул. „Любородие“, ул. „Магнолия“, ул. „Христо Силянов“ и ул. „Царевец“.
 
Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на бул. „Св. Климент Охридски“ в местност „Малинова долина“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Св. Климент Охридски“, ул. „Георги Кьосеиванов“, ул.7-ма и ул. „Инж. Стоимен Сарафов“, бул. „Св. Климент Охридски“ от № 86 до № 128 и от № 61К до № 105.
 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
 
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на бул. „Цариградско шосе“ в кв. „Полигона“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 1, бл. 2, бл. 3, бл. 31, бл. 57, бл. 55, бл. 56, бл. 40, бл. 43, бл. 44, бл. 45, бл. 12, бл. 13 , офис сграда зад бл. 4.
 
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Акад. Сандерс“ в кв. „Драгалевци“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 19:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Акад. Сандерс“ от ул. „Хилендарски манастир“ до ул. „Крайречна“, ул. „Григорий Мних“, ул. 321, по ул. „Ген. Ковачев“ от №8 до №22, ул. „Проф. Тодор Боров“ и ул. „Василий Врач“ от ул. „Змей Горянин“ до ул. „Проф. Тодор Боров“, ул. 406, ул. „Наум“, ул. „Св. Ангеларий“, ул. „Акад. Сандерс“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

„Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.
 
Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.