Разбиха група за разпространение на наркотици
Разбиха група за разпространение на наркотици / DarikNews.bg, архив
Разбиха група за разпространение на наркотици
52853
Разбиха група за разпространение на наркотици
  • Разбиха група за разпространение на наркотици

Група за разпространение на наркотици е заловена в столицата при операция с кодово име „Тунинг", съобщиха от МВР. В рамките на два дни са задържани 15 души, сред които и петима клиенти.

В началото на тази година криминалисти от сектор „Наркотици" получили информация за група наркодилъри, които „снабдявали" с хероин, марихуана и амфетамин наркозависими в няколко столични квартали. Криминалистите стигнали и до организаторите на групата с прозвищата Стаси и Иво Дебелия. Почти всички от задържаните са с множество криминални регистрации и присъди.

Заловените дилъри работели на територията на кварталите „Илинден", „Света Троица", „Разсадника", „Захарна фабрика" и централната част на София. Това била и единствената група в страната, разпространяваща т.нар. „тунинг", което представлява силно действаща смес от хероин и амфетамин.

В хода на операцията криминалистите задържали единия от групата - Цецо дилъра, в момент на пласиране на хероин. Минути по-късно, пред училищно заведение в кв. „Св. Троица", полицаите задържали и трима мъже с прякорите Иво Дебелия, Жабата и Чочо, които имали сбирка, за да отчетат парите от продадената дрога.

Друг член на групата бил задържан в тайна квартира в кв. „Разсадника", където разфасовал и пакетирал дрогата на дози, а останалите членове на групата били хванати в домовете им. При извършените обиски и претърсвания на две тайни квартири, автомобилите и жилищата на задържаните са иззети над 60 мобилни телефони, СИМ-карти, два газови пистолета - преправени в бойни, различни видове дрога и голяма сума пари.