/ iStock/Getty Images
Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Това е още една крачка за възстановяването на лифта. Това заявява кметът на София Йорданка Фандъкова на своята Фейсбук страница.

Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да укаже възможностите за възстановяване, посочва Фандъкова. 

Възстановяват Княжевския и Драгалевския лифт без да пипат плана на Витоша

Тезата на "Витоша ски" е, че възстановяване на старите места е невъзможно. 

Вероятно немного сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции. Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта, отбелязва Фандъкова.

Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието Десислава Танева намерихме още един вариант за възстановяване на лифта. Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи, пише столичният кмет в социалната мрежа. 

Тя информира, че през тази седмица главният архитект на София арх. Здравков и представители на дружеството са провели среща, на която са обсъдили варианти за възстановяване на Драгалевския лифт.
 

 
 

 

✅ Още една крачка за възстановяването на Княжевския лифт! Столична община ще възложи обследване на техническите...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Четвъртък, 1 април 2021 г.