Пореден сблъсък в градския транспорт. Скандалът се разиграл в автобус 11 в София вчера след обяд между контрольори и пътник, застъпил се за жена без билет, предава NOVA. Видео от случката се появи в интернет.

Търсят спешно кръводарители за блъснатото от автобус дете в София

„Дочух една огромна дандания. Имаше няколко мъже – проверяващи, които бяха застанали една жена. Нямах идея какво се случва. Стигнах до разговор с господата, за да се идентифицират. Единия от тях дойде от другия край на рейса и се опита да ми вземе телефона. Оттам нататък влязохме в пререкания”, обясни Георги Георгиев, автор на видеото.

 „Имало е двама пътници без редовен превозен билет. И в момента, в който започва процедурата за санкционирането им, се намесва г-н Георгиев. Основата на конфликта е снимането с телефона, което контрольорите не желаят да се случва”, поясни Алексей Фикинчев, ръководител на отдел „Контрол по редовността на пътниците” към Центъра за градска мобилност.

Пускат климатиците в градския транспорт в столицата

Той допълни, че пътниците без билет не са глобени заради намесата на Георгиев. Фикинчев е категоричен, че до този момент няма оплаквания от контрольорите, заснети във видеото.
NOVA