Племенникът на Фатик е загинал при катастрофата в „Княжево
Племенникът на Фатик е загинал при катастрофата в „Княжево / снимка: БГНЕС, архив
Племенникът на Фатик е загинал при катастрофата в „Княжево"
62756
Племенникът на Фатик е загинал при катастрофата в „Княжево"
  • Племенникът на Фатик е загинал при катастрофата в „Княжево"

Племенникът на покойния бизнесмен Филип Найденов-Фатик е единият от тримата загинали при тежката катастрофа, станала миналата вечер в столицата, потвърдиха за Дарик от СДВР.

20-годишният Исмет Тюркмен е управлявал БМВ-то, което челно се сблъска с лек автомобил „Фолксваген Пасат”.

Тежката катастрофа станала около 19.45 ч. в четвъртък в края на бул. „Цар Борис III” в столичния квартал „Княжево”. Двама младежи - 20-годишният шофьор и 17-годишният му приятел, пътували с луксозното БМВ в силния дъжд от Перник към София. БМВ-то навлязло в лентата за насрещно движение и се ударило в идващия насреща „Фолксваген Пасат” (със софийска регистрация), който е управляван от 65-годишен мъж. В резултат на сблъсъка „Пасат”-ът се ударя в друг „Фолксваген” (с пернишка регистрация), управляван от 35-годишен мъж. При тежката катастрофа два от автомобилите са смазани.

На място загиват двамата младежи, които са пътували в БМВ-то, а по-късно във ВМА издъхва и 65-годишният Кирил Бояджиев - шофьор на „Пасат”-а.

От столичната полиция потвърдиха за Дарик, че шофьорът на БМВ-то е 20-годишният син на Дениз Тюркмен, сестра на застреляния през 2003 г. скандален бизнесмен Филип Найденов-Фатик. Исмет Тюркмен е бил начинаещ шофьор с многобройни нарушения.

От МВР съобщиха, че Исмет е изкарал шофьорската си книжка през юни 2011 г., като до момента има съставени шест акта - първият е още през 2011 г. за шофиране без книжка, следван от участие в катастрофа заради неспазване на пътен знак. През миналата година му били съставени другите четири акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, едното от които - неправилно изпреварване. Като резултат младият шофьор останал с 12 контролни точки.

Другият младеж, който се е возил в БМВ- то е 17- годишният син на известният лицево-челюстен хирург Ходор Факих - Карим.

Полицията все още се изясняват причините за тежкия инцидент. До дни ще станат ясни резултатите от експертизите, които ще установят дали участниците в тежкия инцидент са шофирали след употреба на алкохол.