/ БГНЕС
От 1 юли се въвеждат промени в организацията на движението в София във връзка с ремонта на ул. "Граф Игнатиев", съобщиха от Столична община. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства по южната половина от пътното платно на бул. „Витоша” в кръстовището му с ул. „Алабин”, в участък с дължина от 12 м. Движението през кръстовището ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Христо Ботев”; през кръстовището ул. „Солунска“ - ул. „Ангел Кънчев”.
 
Променя се посоката на движение на превозни средства по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Цар Асен I“ до ул. „Ангел Кънчев”, като посоката на движение е към ул. „Ангел Кънчев”.
 
Започна мащабният ремонт на улица „Граф Игнатиев” (СНИМКИ)

От 1 юли до 15 август се забранява влизането на превозни средства по южната половина от пътното платно на ул. „Алабин”, в участъка от бул. „Витоша” до ул. „Граф Игнатиев”. Движението ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Витоша” в същия участък.
 
За същия период се забранява влизането на превозни средства по ул. „Граф Игнатиев” в участъка от ул. „Алабин” до ул. „Княз Александър I” и в участъка от ул. „Княз Александър I” до ул. „Георги Раковски”; по ул. „Солунска” в участъка от ул. „Ангел Кънчев” до ул. „Граф Игнатиев”.
 
Затварят нов участък между улиците „Граф Игнатиев” и „6-ти септември” в София

Възстановява се посоката на движение по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Цар Асен I“ до ул. „Ангел Кънчев”, като посоката на движение е към ул. „Цар Асен I“.
Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” по ул. „Солунска“ от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Граф Игнатиев”.
 
От 1 до 31 юли се забранява влизането на превозни средства по ул. „Граф Игнатиев”, в участъка от ул. „Георги Раковски” до ул. „6-ти септември”; по ул. „6-ти септември” в участъка от ул. „Граф Игнатиев” до ул. „Ген. Паренсов”; през кръстовището ул. „Граф Игнатиев” - ул. „6-ти септември”.
 
Нова тапа в София чака шофьорите: През юли започва ремонт по бул. „Васил Левски”

Променя се посоката на движение на превозни средства по ул. „6-ти септември”, където движението става двупосочно в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев”.
Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” по ул. „6-ти септември” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”.
 
При изпълнение на ремонтите се осигурява пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1,50 м. Закриват се местата за почасово платено паркиране за горепосочените места.