/ Прокуратура
Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова и наблюдаващият прокурор по делото Нина Панчева се срещнаха с роднините на убитото 7-годишно момиче от село Ковачевци. Те изказаха съболезнования на семейството за тежката загуба на детето, съобщиха от обвинението..

Второ обвинение на задържания за убийството на дете в Самоковско

Бащата на момичето Янко Стоилов и чичото на детето Бисер Михайлов бяха информирани за предприетите неотложни действия по разследването на тежкото престъпление.

Наблюдаващият прокурор уточни, че понастоящем обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления - за причиняване на смърт по особено мъчителен начин за убитата и за опит за изнасилването й.

Откриха тялото на 7-годишно дете в Самоковско, има задържан

Извършителят е задържан за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе в съда искане за постоянното му задържане. Окръжният прокурор увери близките на жертвата, че разследването по образуваното досъдебно производство ще бъде проведено бързо, обективно, всестранно и пълно.

Тя им обясни, че наказанието за извършителя на тежкото престъпление се определя от съда в рамките на предвиденото от законодателя.