/ IStock
Районна прокуратура – Етрополе привлече в качеството на обвиняем 33-годишния В.И.

На 15 май, в центъра на с. Малки Искър, община Етрополе, В.И. предизвикал скандал на публично място по време на провеждане на традиционен събор на селото. Той нанесъл безпричинен побой на В.Г. - ударил го с глава в лицето, а след това с дървен кол в главата.

Агресивният мъж взел брадва и я размахвал хаотично с насочено острие към намиращите се около него гости на празненството. Замахнал я към лицето на В.А. и го наранил в областта на ръката. В.И. нападнал и случайно преминаващия пътното платно Н.П., удряйки го с глава в областта на устата, а след това насочил брадвата към главата на пострадалия.

Обвиняемият продължил с хулиганските си действия, размахвайки брадвата към разпръсналата се тълпа и в присъствието на пристигналите на място полицейски служители. Мъжът оказал съпротива при задържането му.

С непристойните си действия В.И. грубо нарушил обществения ред и изразил явно неуважение към обществото. Деянието му се отличава с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Етрополе В.И. е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

По данни от извършена справка, през 2017 г. спрямо обвиняемия е влязла в сила осъдителна присъда – убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.