„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 22 април (понеделник).
 
Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на ул. „Яков Крайков“ в кв. „Крива река“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Яков Крайков“ от ул. „Св. Георги Софийски“ до ул. „Виктор Григорович“.
 
Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на ул. „Професорска“ в с. Кътина се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Сливница“ (четни номера), ул. „Младежка“, ул. „Летец“, ул. „Професорска“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на тeзи инвестиционни проекти клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Свети Спас“ в с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Свети Спас“, по ул. „Рудината“ от ул. „Сергин Сердарски“ до ул. „Георги Бенковски“.
 
Във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Богданци“ в жк „Гевгелийски“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Богданци“ от ул. „Мировци“ до ул. „Гевгели“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.
 
„Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.
 
Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.