Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода”.

Във връзка с извършване на строителномонтажни работи по бул. „Шипченски проход“, жк. „Гео Милев“ се налага спиране на водоподаването от 00:00 до 04:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: бул. „Цариградско шосе“, ул. „Акад. Георги Бончев“, бул. „Шипченски проход“ и ул. „Александър Жендов“ района между ул. „Николай Коперник“, бул. „Шипченски проход“, ул. „Коста Лулчев“ и ул. „Постоянство“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Шипченски проход“ и ул. „Николай Коперник“.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Люляк“, кв. „Сеславци“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: кв. „Сеславци“

Затворническо общежитие „Кремиковци“ След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода", живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред кметството на кв. „Сеславци“ и ЗО „Кремиковци“.

Във връзка с монтаж на водомерен възел на бул. „Витоша“, кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Витоша“ от № 82 до № 96.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Витоша“ № 92. Във връзка с почистване на резервоар “Ловджийска чешма” се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 23:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: в.з. Градищe в.з. Ловджийска чешма в.з. Беликата в района на ул. „Славей“, ул. „Роза“, ул. „Невен“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: в.з. Градище, ул. „Младежка“ на кръстовището с ул. 3 в.з. Ловджииска чешма, до Ловджийската чешма. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се на водоснабдяването. 

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.